perjantai 23. lokakuuta 2015

Mitä vai miten

Mitä vai miten

Mitä sanoa vai miten sanoa, onko sillä merkitystä? Onko sillä merkitystä miltä se kuulostaa vai miltä se näyttää. Sanat. Ajatus. Suosittua ajassamme ovat erilaiset kuvat, valokuvat plus niihin yhdistetty teksti. Nopeaa viestiä, lohduttavia sanoja, kannustavia ajatuksia, jota kuva tukee tunnelmaltaan. Kuin hyvä laulu, se on yhtä paljon yhdistelmä tarinaa, kuvaa ja tulkintaa.

Laulettuna tulkinta mielestäni säätelee kuitenkin sen maagisen lopputuloksen, vaikka tiedän että toinen totuus on, että hyvää sisältöä on vaikea huononkaan tulkinnan pilata. Hyvä biisi on sellainen. Sitä ei myöskään tarvitse kuorruuttaa ja vaahdottaa ylenpalttisesti, se toimii omillaan, parhaimmillaan se on niin. Ne on niitä lauluja kun ennenvanhaan laulukirjoista selailtiin ja laulettiin, klassikoita, toimii pelkkä kitara tai pianosäestys yksinkertaisimmillaan.

Alkuperäinen tarkoitukseni oli kirjoittaa vain blogia, tekstiä, ei mitään mainoksia sivulle tms., sponttaaneja ajatuksia lauluntekemisestä ja kaikenlaisia muitakin aiheita, koska aiheistahan ne laulut syntyy. Samanaikaisesti tuli kuitenkin ajatus, että näistä kirjoituksista voisi tehdä luetun youtube video-version. Vertailun vuoksi, miltä kuulostaa tämä kirjoitettu teksti luettuna, sävyero siihen varmasti tulee. Tämä idea jäi itseasiassa muhimaan, kun olin nähnyt jonkun kaverin kirjoittaneen blogiinsa kirjan ja myöhemmin tehnyt siitä youtube "äänikirja"- version, minusta se oli fantastinen idea. Ei sinänsä mitään uutta, mutta minä pidän tästä nykyajasta sen suhteen, että se on tullut jokamiehen ja naisen oikeudeksi, saa ja voi toteuttaa itseään reaaliajassa, tavoittaa mahdollisesti muitakin asiasta kiinnostuneita helpommin kuin viidakkorumpujen aikaan. Kaikki oli hitaampaa, vaikka toisaalta tietysti kestävämpää kuin nyt, kun sisältöä tuotetaan mielettömät määrät ja yhtä nopeasti se myös kulutetaan ja unohdetaan.

Kirja on ehdottomasti itselle yksi tulevaisuuden haave, kirjoittaa kirja, ihan vaan sen tähden että haluan saada selville osaisinko. Sitähän ei saa selville muuta kuin tekemällä ja kokeilemalla. Haaveita, tavoitteita ja mielenkiinnonkohteita pitää aina jokunen plakkarissa olla - pahan päivän varalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti